In-house IP Management

ip management en ip strategie

IP Management en octrooistrategie

Om ervoor te zorgen dat IP Management structureel onderdeel wordt van de strategie heeft Custos IPC het In-house IP Management model ontwikkeld.

Met dit type samenwerking heb je een sparringpartner, een specialist, een collega, die bij jou op kantoor adviseert, meedenkt en meewerkt. Of je nu een bestaande IP portefeuille hebt, of dat je R&D hoog in het vaandel hebt staan en graag met enige regelmaat wilt sparren over een te voeren IP strategie, Custos IPC kan te allen tijde een passende oplossing bieden.

 

De kern is goed strategisch IP Management advies. Advies waarin weloverwogen wordt gekeken naar innovatie in de volle breedte. Vroegtijdig signaleren van ontwikkelingen, zowel intern als extern. Is een innovatie octrooieerbaar? Is dat wenselijk? Hoe verhoudt een innovatie zich tot reeds bestaande patenten? Moet er IP onderzoek uitgevoerd worden? Wil je een bestaand octrooi verlengen, of is beëindigen een verstandiger keuze? De antwoorden op deze vragen bepalen de koers en de samenstelling van je octrooiportefeuille, of het ontbreken daarvan. Wij geloven dat op deze wijze samen werken de sleutel tot lange termijn succes is.

Vanzelfsprekend worden desgewenst naast het advies ook werkzaamheden verricht die je ‘standaard’ mag verwachten van een octrooigemachtigde. Bijvoorbeeld het doen van octrooiaanvragen, het bestuderen van nieuwheidsrapporten en het behandelen van missives in diverse landen.

De intensiteit van de samenwerking kies je zelf. Is een dagdeel per kwartaal (voor nu) voldoende, dan regelen we dat. Wil je 2 dagdelen per week, of wellicht twee octrooigemachtigden die beide een dagdeel beschikbaar zijn, alle wenselijke variaties zijn bespreekbaar.

Neem contact met ons op