Over Custos IPC

“Custos IPC, waar komt die naam eigenlijk vandaan?”, is een veel gestelde vraag. “De custos, thesaurarius of schatbewaarder is de persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van de kerkschat in een klooster of bisdom.”, zo valt te lezen op Wikipedia

Octrooien zijn bedrijfsschatten. Deze dienen goed bewaart en bewaakt te worden. Met een octrooibureau dat in het Latijn letterlijk schatbewaarder betekent, weet je zeker dat de bescherming van je innovatieve ideeën en innovaties in goede handen is.

Op 16 mei 2023 is octrooibureau Custos IPC opgericht door twee dames en één heer. Willemyn Slikker en Christine ter Stege hebben de afgelopen 15 jaar hun sporen verdiend als octrooigemachtigde (Willemyn) en als Formalities Officer (Christine). Bas Hekman is nieuw in de wereld van octrooien en merk- en modellenrechten. Als ervaren business developer verkondigt hij vol enthousiasme het verhaal van Custos IPC.

We vormen een coöperatie waar alle zelfstandigen lid van zijn. Er is gekozen voor dit model in de overtuiging dat mensen in hun kracht moeten worden gezet. Doen waar je goed in bent en wordt daar nog beter in. Dat is onze filosofie. We zijn er van overtuigd dat we hiermee het beste van twee werelden combineren.

Opdrachtgevers werken samen met ervaren, intrinsiek gemotiveerde zelfstandigen, zonder de kwetsbaarheid en afhankelijkheid van een éénpitter. Tegelijkertijd geldt voor de leden dat ze kunnen samenwerken en kennis kunnen delen en verrijken ten dienste van toonaangevende bedrijven.

Op onze diensten pagina hebben we uitgebreid beschreven welke diensten en werkzaamheden we met plezier verrichten.

Wil je letterlijk en figuurlijk een beeld krijgen van onze leden en meer te weten komen over zijn of haar (persoonlijke) interesses, ervaring en expertises, neem dan een kijkje op onze IP experts pagina.

Ben je gemachtigde en wil je kunnen beoordelen of een lidmaatschap van Custos IPC iets voor jou is als zelfstandige, check dan onze ledenpagina.